وبلاگ کارت شارژ

فناوری اطلاعات با چاشنی شارژ

وبلاگ کارت شارژ

فناوری اطلاعات با چاشنی شارژ

در وبلاگ کارت شارژ، فناوری رابا چاشنی شارژ خواهید دید و از آخرین تحولات مرتبط با اپراتورهای فعال کشور آگاه خواهید شد.

تبلیغات
آخرین نظرات
  • ۵ بهمن ۹۱، ۱۶:۳۷ - داوود
    جالبه!
نویسندگان
پیوندهای روزانه

IPS vs SuperAMOLED

شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۱، ۰۷:۱۰ ق.ظ

 

IPS vs SuperAMOLED

 

در دنیای کامپیوتر و الکترونیک امروزی تقریباً تمام گجت ها و محصولات برای صفحه نمایش خود از یکی از این دو تکنولوژی بهره می برند . از چندین سال پیش با LCD آشنا هستیم صفحاتی مبتنی بر کریستال مایع اما OLED ها ظاهراً ساختاری متفاوت با LCD دارند و در خروجی نتایج متفاوتی از همدیگر نشان می دهند .

امروزه برای گجت های دیجیتالی اعم از اسمارت فون ها و تبلت ها شاهد انواع و اقسام نام ها و پانل ها هستیم که تمام آنها از این دو فناوری مشتق شده اند ، نام هایی نظیر TFT – IPS – AMOLED – PLS – SLCD و ...

خط تولید پانل IPS

اما اصلی ترین دو رقیب امروزی Super AMOLED و IPS می باشند که بیشترین درصد اسمارت فون های پیشرفته امروزی از آنها استفاده می کنند و توسط دو کمپانی کره ای Samsung و LG توسعه می یابند. پیشتر توسط سامسونگ تکنولوژی SuperAMOLED Plus نیز بر روی گوشی Galaxy SII معرفی شده بود اما فعلاً خبری از مدلهای HD آن به دلیل نبود چرخه تولید مناسب نیست به همین دلیل در این مقاله مقایسه را با SuperAMOLED که بر روی اکثر گوشی های سامسونگ و دیگر برندها مشاهده می شود انجام دادیم .

خب فرق این دو چیست ؟ کدام بهتر است ؟ کدام مصرف انرژی کمتری دارد ؟ کدام کیفیت بالاتری دارد ؟ برای پاسخ به این قبیل سوالات بهتر است ابتدا مقایسه پایه ای بر روی این دو انجام دهیم .

سوییچینگ : فناوری Super AMOLED که بر پایه OLED ها توسعه یافته و بیشتر بر روی اسمارت فون های سامسونگ دیده می شود مخفف Active Matrix Organic Light Emitting Diode است ، Super AMOLED های امروزی به دلیل دسته ای قرار گرفتن پیکسل ها در کنار همدیگر و ساختار ارگانیک آنها نیاز به نور پس زمینه برای روشن شدن ندارند و هر پیکسل می تواند دسترسی جداگانه به منبع اصلی داشته باشد ، اما در IPS ( مخفف In-Plane Switching ) که از خانواده LCD ها است این قابلیت وجود ندارد و برای پانل های IPS همواره به یک منبع اصلی تولید نور که کل صفحه را پوشش می دهد نیاز است .

ساختار پیکسلی : هر پیکسل بطور کلی از تعدادی ساب پیکسل تشکیل شده است که مشتمل بر سه رنگ اصلی قرمز ، سبز و آبی می باشند که در واقع این سه ساب پیکسل با ترکیب رنگ همدیگر تصویر ساتع شده اصلی از پیکسل را می سازند. در پانل های Super AMOLED این قاعده بطور کلی متفاوت است و از تکنیکی به نام PenTile استفاده می شود که ساب پیکسل سبز رنگ را بین آبی و قرمز به اشتراک می گذارد ، در واقع ما در Super AMOLED با ترکیب RGB مواجه نیستیم بلکه RGBG داریم ، همینطور که در عکس می بینید در واقع چیدمان ساب پیکسل ها در SuperAMOLED با IPS متفاوت است ، هر 8 ساب پیکسل که یک پیکسل را تشکیل می دهند به طور مساوی از رنگ های اصلی تشکیل نشده اند ، در واقع به ازای هر جفت رنگ قرمز و آبی ما دو ساب پیکسل سبز داریم که مفهوم RGBG به همین معناست که در کنار هر کدام از رنگ های قرمز و آبی یک سبز قرار داشته و بطور مساوی تقسیم نشده است ، اما در IPS ها هر پیکسل به طور مساوی از سه ساب پیکسل تشکیل شده است و اشتراک گذاری بین آنها نیست .همینطور که در عکس می بینید در واقع چیدمان ساب پیکسل ها در SuperAMOLED با IPS متفاوت است ، هر 8 ساب پیکسل که یک پیکسل را تشکیل می دهند به طور مساوی از رنگ های اصلی تشکیل نشده اند ، در واقع به ازای هر جفت رنگ قرمز و آبی ما دو ساب پیکسل سبز داریم که مفهوم RGBG به همین معناست که در کنار هر کدام از رنگ های قرمز و آبی یک سبز قرار داشته و بطور مساوی تقسیم نشده است ، اما در IPS ها هر پیکسل به طور مساوی از سه ساب پیکسل تشکیل شده است و اشتراک گذاری بین آنها نیست .

 این خاصیت باعث می شود که تصویر ورودی به چشم بیننده تا حدودی دندادنه دار شود و مرغوبیت و نرمی پانل های IPS را نداشته باشد . پانل های SuperAMOLED در هر پیکسل از 8 ساب پیکسل با توجه به ساختار بالا استفاده می کنند اما پانل های IPS معمولاً در هر پیکسل 12 ساب پیکسل دارند .

ساب پیکسل ها در IPS و SuperAMOLED

سیستم نوردهی : در Super AMOLED ها به دلیل سوییچینگ جداگانه هر پیکسل این قابلیت وجود دارد که پیکسل های بلااستفاده کاملاً خاموش باشند و نوری از خود ساتع نکنند ، نتیجه این عمل این خواهد بود که رنگ مشکی در SuperAMOLED ها بسیار واقعی تر به نظر می آیند اما در IPS به دلیل منبع نوری مشترک دیودها برای تک تک پیکسل ها امکان خاموش شدن جداگانه وجود ندارد بنابراین یا نور کل صفحه باید قطع شود یا روشن بماند ، نتیجه این خواهد شد که هر پیکسل در کمترین میزان روشنایی باز هم اندکی نور سفید از خود ساتع می کند که در مقایسه با Super AMOLED مشکی خالص نیست . تفاوت این دو را می توانید در عکس زیر مشاهده کنید :

روشنایی تصویر : در پانل های IPS به دلیل وجود منبع نور اصلی برای کل صفحه همواره شاهد روشنایی عالی و بی نقص خواهیم بود ، هر چند در پایینترین سطح روشنایی پانل IPS باز شاهد اندکی نور سفید در رنگ مشکی خواهیم بود اما این روشنایی بالا برای استفاده در محیط بیرون و زیر آفتاب تجربه خوبی به شما منتقل خواهد کرد . در پانل های Super AMOLED به دلیل وجود عدم وجود منبع مشترک شدت روشنایی پیکسل ها به طور تقریبی نصف IPS خواهد بود اما غنای بالای رنگ مشکی میزان کنتراست تصاویر را بالا می برد و در حین کارکرد در محیط های کم نور و شب تجربه بهتری در مقابل با IPS خواهید داشت . قابل ذکر است میزان کنتراست یک صفحه نمایش از تقسیم پرنورترین روشنایی یک پیکسل بر کم نور ترین روشنایی آن ( واحد cd/m2 ) بدست می آید .

کیفیت رنگ : پانل های IPS در عمل رنگ سفید را بهتر از Super AMOLED ها نشان می دهند ، دلیل آنرا در بالا توضیح دادیم ، اما Super AMOLED ها رنگ ها را اشباع شده و زیبا تر نشان می دهد ؛ هر چند به اعتقاد برخی این رنگ کمی غیر طبیعی به نظر می رسد و در مقابل IPS رنگ واقعی و طبیعی را به شما ارائه می دهد .

زاویه دید : تقریباً در تمام بررسی ها Super AMOLED ها زاویه دید بهتری نسبت به رقیب خود دارند . در دید از گوشه ها Super AMOLED رنگ ها تغییر نمی کنند و باز هم خواناتر از IPS می باشند اما نکته مهم اینجا در کاربرد این صفحات برای گجت هایی نظیر اسمارت فون ها است . معمولاً زاویه دید صفحه نمایش در این ابزارها چندان فاکتور مهمی محسوب نمی شود به عبارتی زاویه دید صفحه نمایش بهتر است در محصولاتی که جنبه استفاده فردی ندارند مقیاس قرار داده شود ، شما یک اسمارت فون نمی خرید تا خانوادگی با آن فیلم تماشا کنید !

انرژی مصرفی : در Super AMOLED برای نمایش رنگ مشکی هیچ انرژی به دلیل خاموش بودن پیکسل مصرف نمی شود اما در IPS برای نمایش رنگ مشکی نیز مقداری انرژی مصرف می شود ، هر چند بنا به ادعای بزرگترین سازنده پانل های IPS شرکت ال جی پانل های IPS امروزی تقریباً در بیشترین میزان روشنایی خود نصف Super AMOLED ها برق مصرف می کنند و این خود نشان از علاقه اپل به استفاده از پانل های IPS در محصولات خود دارد .

در اینجا می توان به طور کلی نتیجه گیری انجام داد ، هر دو تکنولوژی IPS و SuperAMOLED در نوع خود بهترین هستند هرچند ما بطور خلاصه این بررسی را انجام دادیم تا برداشت از آن ساده تر و روان تر باشد . پانل های Super AMOLED بیشتر در اسمارت فون ها و محصولات کمپانی سامسونگ دیده می شود ، پانل های IPS نیز مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است که می توان به Apple , HTC , LG و ... اشاره کرد . در عکس زیر مقایسه برترین و آخرین پانل های هر دو تکنولوژی مربوط به دو گوشی Samsung Galaxy S3 و LG Optimus G را از نمای نزدیک ساب پیکسل ها مشاهده می کنید :

انتخاب کلی به عهده شماست ، آیا تصویری با رنگ مشکی عالی و ترکیب کلی اشباع شده دوست دارید یا تصویری پر نور و طبیعی ؟!

 

منبع : شهر سخت افزار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی